Wat zijn dé badkamertrends van het moment?

Wil je de badkamer eens aanpakken? Dat is zeker een goed idee! Deze ruimte in huis geven we namelijk lang niet altijd voldoende aandacht. Met een hippe badkamer die helemaal naar wens is ingericht, kun je juist optimaal gaan genieten en ontspannen. Welke badkamertrends wil je echt niet missen? We zetten ze voor je op een rijtje!

Natuurlijke materialen in de badkamer

We zien deze trend overal in het interieur terug, maar ook zeker in de badkamer: de natuurlijke look! Het maakt dat je van de badkamer echt een warme en huiselijke plek kunt maken. Kies bijvoorbeeld niet alleen voor witte badkamermeubels, maar ook voor hout. Een houten wastafel is een mooi idee! Je kunt verder denken aan accessoires van hout, bamboe, riet of rotan. Van een sierladder tot opbergmandjes: er is veel om uit te kiezen.

Grote spiegel in de badkamer

Je kunt de spiegel in de badkamer als dé eyecatcher in de ruimte zien! Zorg dan ook dat er een mooie spiegel in de ruimte hangt, het liefst met een bijzonder jasje. Grote badkamerspiegels zijn populair, die meteen in het oog springen boven de wastafel. Praktisch zijn grote spiegels ook nog eens: je kunt er goed in kijken! En als je een kleine badkamer hebt, lijkt de ruimte optisch groter dankzij de spiegel. Voor een perfecte aansluiting op jouw badkamer kies je voor spiegels op maat, die bijvoorbeeld dezelfde breedte kennen als je wastafel. Zo is er een ideale match!

Minimalistische badkamermeubels

Houd je van een minimalistisch interieur? Dat kun je ook zeker terug laten komen in de badkamer, met minimalistische badkamermeubels. Deze meubels kennen eigenlijk maar weinig poespas: ze zijn zo basic mogelijk. Tegelijkertijd hebben ze vaak juist een luxe uitstraling, juist doordat de simpliciteit zo sterk staat. Het bad, het toilet en de wastafel: het is het mooist als je alles bij elkaar laat passen, met meubels uit dezelfde lijn.

Moody badkamer styling

Als het aankomt op het kleurgebruik in de badkamer is de moody styling enorm geliefd. Waar de standaard badkamer meestal een witkleurige aankleding kent, is dat met de moody look juist een heel ander verhaal. Donkerblauw, donkergrijs, donkerbruin en zwart zijn hier de passende opties. Een prachtig idee als je van een stoere look houdt in je interieur.

Groen in de badkamer

Als laatst is groen in het interieur in trek, zo ook in de badkamer! Het klinkt misschien wat gek om de botanische trend naar de badkamer toe te halen, maar eigenlijk is dat helemaal niet zo. Er zijn namelijk een heleboel tropische planten te vinden, die juist blij worden van de vochtige badkamer! Je kunt de groene badkamer ook qua kleurgebruik realiseren, door bijvoorbeeld hippe groene tegels op de badkamermuur te plaatsen. Echt een plaatje!

Gerelateerde artikelen