Welke meubelen kun je maken van steigerhout?

Steigerhouten meubelen zijn al jarenlang populair. De houtsoort heeft een robuuste, stoere uitstraling die je met geen andere houtsoort voor elkaar krijgt. Het laat zich ook nog eens gemakkelijk bewerken, waardoor je er alle kanten mee op kunt. Denk bijvoorbeeld aan een huisjesbed van steigerhout, een eettafel of een stijlvolle loungebank voor in de tuin. Kan jouw interieur wel wat pit gebruiken? In dit artikel inspireren we je met de mogelijkheden die steigerhout zowel binnen als buiten biedt.

Geen hype

Meubelen van steigerhout zijn populair, maar het is geen hype te noemen. Een hype is namelijk van korte duur, terwijl steigerhout niet snel uit de mode zal gaan. Hout is als materiaal eigenlijk van alle tijden. Ook steigerhouten meubelen zijn daarmee bijzonder trendvast. En gelukkig maar, want meubelen van deze houtsoort gaan ook nog eens lang mee. Steigerhout moet wel sterk zijn om zijn werk op de steigers te kunnen doen. Daardoor gaat het hout ook in je woonkamer en zelfs in je tuin bijzonder lang mee.

Alle opbergruimte die je nodig hebt

Een mooi voorbeeld is een rustieke kast van steigerhout. De houtsoort leent zich goed om een stoere kast van te maken. Of je nu op zoek bent naar een open kast waarbij je in de vakken kunt kijken, of juist een kast die je met een bureau kunt combineren, met steigerhout kun je alle kanten op. Een steigerhouten kast is al snel de blikvanger van de kamer, of je die nu als servieskast of kledingkast gebruikt.

Loungen in de tuin

Met het mooie weer willen we allemaal graag weer naar buiten. Tuinmeubelen kunnen dan ook niet ontbreken. Op een mooie loungebank geniet je in de tuin nog lang van het warme avondzonnetje en kom je helemaal tot jezelf. Steigerhout leent zich bijzonder goed als tuinhout. Niet alleen door zijn stevigheid, maar ook door zijn uitstraling. Het robuuste uiterlijk van steigerhout doet het bij uitstek goed in de tuin. Wat comfort betreft hoef je ook niets in te leveren, want uitgerust met een set heerlijk zachte kussens zit zo’n loungebank bijzonder lekker. Wil je verder gaan dan de standaard tuinmeubelen? Dan kun je van steigerhout zelfs een heuse buitenkeuken in elkaar zetten.

Een specialist in steigerhout

Kortom, met steigerhout kun je alle kanten op. Of je nu zelf aan de slag wilt met steigerhout of liever kant en klare meubelen in huis haalt, je vindt het beste steigerhout bij een specialist. Bij zo’n specialist weet je niet alleen zeker dat je steigerhout van hoge kwaliteit in huis haalt, maar hij kan je ook goed adviseren over het onderhoud van het materiaal. Heb je zelf een fantastisch idee, maar weet je niet waar je moet beginnen? Ook dan kan zo’n specialist uitkomst bieden door je te adviseren of samen met jou tot het ideale ontwerp te komen. Zo haal je snel jouw ideale steigerhouten meubel in huis.

Gerelateerde artikelen