Wordt jouw huis in de zomer ook een oven?

De zomer staat weer voor de deur en dus moeten we ons klaarmaken voor zomerse temperaturen. De zomers worden steeds heter in Nederland en dus is het belangrijk om te weten hoe je het hoofd koel kunt houden. Wij geven je daarom graag een aantal tips om te zorgen dat je niet het idee hebt dat je in een oven woont. Je wilt tenslotte ’s nachts goed kunnen slapen en met deze tips zou dat heel goed mogelijk moeten zijn.

Koop een airco

De beste manier om je woning echt aangenaam koel te krijgen en te houden, is door een airco te kopen. Je hebt mobiele airco’s die je eenvoudig kunt installeren. Het probleem is echter dat deze apparaten van een slang voorzien zijn die vaak door het raam naar buiten gaat. Er ontstaat dan een gat waardoor de warme lucht alsnog in je woning kan komen. Vandaar dat het goed is om te weten dat je moet zorgen dat je goede raamafdichting voor je mobiele airco krijgt. Je kunt eens kijken op de site van bijvoorbeeld Kunststofplatenshop. Deze aanbieder kan een op maat gemaakt raamafdichting maken voor je mobiele airco. Je zult zien dat hoe beter jij in staat bent om jouw ruimte goed af te sluiten, hoe beter jouw airco zijn werk doet. Je hoeft je geen zorgen te maken over slapeloze nachten want de airco doet er alles aan om het aangenaam koel in je slaapkamer te maken.

Zorg voor goede zonnewering

Voor de hitte geldt: zolang je kunt zorgen dat je het buiten de deur kunt houden, heb je de helft van de oorlog al gewonnen. Warmte die namelijk eenmaal in je woning is gekomen, is er moeilijk weer uit te krijgen. Zorg er daarom voor dat de zon niet volop op je ramen kan schijnen en breng goede zonnewering aan. Er zijn tal van varianten mogelijk. Je kunt kiezen voor traditionele zonneschermen, maar je kunt ook gaan voor rolluiken. Deze hebben tevens als voordeel dat ze je kamer volledig verduisteren. Duik je in de zomer eens vroeg in de veren, dan kun je toch in volledige duisternis je hoofd te ruste leggen.

Vergeet niet te ventileren

Een laatste en meest voordelige manier om te zorgen dat de temperatuur in je je woning ietwat daalt, is door te zorgen dat je goed ventileert. Wanneer de lucht in je woning tot stilstand komt, zal de temperatuur oplopen, dus zorg ervoor dat je een raam waar de zon niet vol op staat, bij tijd en wijle even openzet. Je kunt ook een ventilator in je woning neerzetten. Deze zal er voor zorgen dat de luchtstromen in je woning in beweging blijven en dat warme lucht op de juiste manier wordt afgevoerd. Tegen de avond kun je dan ook koelere lucht in je woning binnenlaten.

Gerelateerde artikelen