Zo blijf je productief in jouw thuiskantoor tijdens de zomerdagen

Merk jij dat je ook minder productief bent in de zomermaanden? Dat heerlijke zonnetje trekt je als een magneet naar buiten, waar je het liefst de hele dag zou vertoeven. Maar helaas zorgt het lekkere weer er wel voor dat je minder af krijgt op een dag en dat is natuurlijk niet zo gewenst doordeweeks. Zeker nu je waarschijnlijk veel thuiswerkt is het te verleidelijk om tussendoor even naar buiten te gaan. We geven je graag wat tips om je thuiskantoor zo aangenaam mogelijk te maken in de zomermaanden, zodat jij productief je dag doorkomt. En dan is er ’s avonds nog tijd om even van de laatste zonnestralen te genieten!

Geen zon in je gezicht

Zorg dat je alle verleidingen direct de kop indrukt, door de zon zoveel mogelijk te mijden in je thuiskantoor. Als jij de hele tijd de zon voelt branden op je gezicht of op je rug kun je je nooit concentreren. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door een ritsscreen te laten installeren voor je raam. Dit zorgt ervoor dat je een stuk minder zon – en dus ook warmte! – in de ruimte hebt. Het voordeel hiervan is ook dat je privacy hebt, dus dat je buren je niet de hele dag kunnen begluren. Ideaal toch?

Een goede werkplek

Als jouw bureau volledig vol ligt met troep, ben je uiteraard minder productief. Zorg dat je kantoor een zo goed als lege plek is met echt alleen de essentials. Zorg dat je echt alleen de basis in deze ruimte hebt staan, zodat je niet wordt afgeleid. Wat heb je dan nodig? Een bureau, laptop of computer, goede bureaustoel met veel comfort en eventueel wat overige kantooraccessoires. Gooi een fris kleurtje op de muren die rust uitstraalt, zoals wit of een pastelkleurige tint en decoreer minimaal. Je moet je uiteraard prettig voelen in deze ruimte, maar uiteindelijk draait alles om focus.

Zorg voor verkoeling

Een extra lading waterijsjes en ijsblokjes in je vriezer is geen overbodige luxe, zeker niet op de warme dagen. Zorg dat je jezelf goed verzorgt met verkoelende drankjes snacks en dat je geen reden hebt om dagelijks naar de supermarkt te willen rennen. Af en toe een pauze in het zonnetje is overigens een goed idee, zoals een ommetje tijdens de lunch. Op die manier krijg je niet het gevoel dat je echt wat misloopt aan het weer. Spreek van tevoren met jezelf een maximale tijdsduur af dat je buiten mag zitten en zet ook een wekker op je telefoon.

Gerelateerde artikelen