Zwembad in de tuin: de voordelen

Als je veel ruimte hebt in je achtertuin en je hebt nagedacht hebt over hoe je deze kunt gebruiken, overweeg dan een opzetzwembad. Tijdens warme en vochtige zomers is een duik in een zwembad op een gunstige plek in uw achtertuin een ware traktatie. Een lidmaatschap bij uw plaatselijke zwembad of betalen om naar een openbaar zwembad te gaan, kan u een klein fortuin kosten. U kunt ook worden gedwongen om twee keer na te denken voordat u helemaal naar een ver weg gelegen zwembad rijdt. Met een rechthoekig opzetzwembad kunt u echter een aantal keren per dag of zelfs ‘s nachts een frisse duik nemen. Opzetzwembaden passen niet alleen bij uw budget, ze zijn ook gemakkelijk te onderhouden en te beheren. Een zwembad is één van de beste keuzes als de weersomstandigheden in uw omgeving een volwaardig ingegraven zwembad niet toelaten. Laten we de voordelen van een bovengronds zwembad in detail bespreken.

Van tijdelijke duur

Opzet zwembaden zijn draagbaar en verplaatsbaar, wat betekent dat u ze overal kunt plaatsen en demonteren. Een zwembad opzetten is net zo eenvoudig als het opzetten van een tent. Het enige dat u hoeft te doen, is het op een vooraf bepaald gebied plaatsen, opblazen en vervolgens met water vullen. Een echt zwembad is echter een permanente en eeuwigdurende structuur. U kunt het niet verplaatsen of demonteren als u extra ruimte nodig heeft. Bovengrondse zwembaden zijn eenvoudige constructies die gemakkelijk van de ene plaats naar de andere kunnen worden verplaatst.

Aantrekkelijk en gemakkelijk te onderhouden

Opzet zwembaden zijn gemakkelijk te onderhouden en te beheren. In tegenstelling tot permanente zwembaden hoeven deze niet regelmatig te worden schoongemaakt, gebleekt, gefilterd en dergelijke. Ook hoeft u het water erin niet regelmatig te behandelen om allergieën en infecties te voorkomen. In een bovengronds zwembad staat het water nooit stil. Als u uw zwembad in de tuin opzet en er een mooie landschapsarchitectuur omheen laat doen, creëert u een meer realistische uitstraling.

Verstelbare maat

Opzet zwembaden zijn verplaatsbaar, dus u kunt ze in elk deel van uw tuin plaatsen. Ze zijn ook verkrijgbaar in verschillende vormen, maten en dieptes. Terwijl uw kinderen zelfstandig spelen in een peuterbad, kunt u baantjes trekken of ontspannen op een dobber in een groot zwembad. U kunt ook de diepte en grootte van uw zwembad vergroten naarmate uw kinderen ouder worden.

Makkelijk te installeren

U kunt opzet zwembaden overal mee naar toe nemen en ze zijn in een mum van tijd opgezet. U kunt dit allemaal zelf doen zonder professionele hulp. Er is geen graven, nivelleren of bewerken nodig voor de installatie. In het geval van traditionele baden moet u echter een gat op een bepaalde diepte laten graven, het laten afvlakken, er leidingen en filters op aansluiten, het laten cementeren, betegelen en later vullen met water. Dit alles is een vervelende en tijdrovende procedure. U moet betalen voor de items die nodig zijn om in het zwembad te plaatsen en de aannemers om eraan te werken. Dit alles vereist een enorme financiële investering en veel tijd.

Bron afbeelding: tuinprofiel.be

Gerelateerde artikelen