Matras schoonmaken? Praktische tips voor het reinigen!

matras schoonmaken

Een matras schoonmaken geen eenvoudige taak? Echt wel! Want met de juiste tips maak je jouw matras in een handomdraai schoon. Vlekken en geuren in het matras zijn vanaf nu echt verleden tijd! Het schoonmaken van een matras is bovendien geen overbodige luxe. Omdat je gemiddeld een kwart tot soms zelfs halve liter vocht per nacht verliest! Hebt gemorst tijdens het ontbijt op bed of vanwege urineverlies. Het kan werkelijk om allerlei soorten vlekken gaan die je graag uit je matras verwijderd ziet. Tijd voor een aanpak dus! Wij hebben de beste tips voor je op rij gezet!

Tip: wil het schoonmaken niet lukken of is je huidige matras ouder dan 10 jaar? Kies dan direct voor het beste matras van dit moment. Zo ben je verzekerd van een schoon matras waarop je heerlijk kunt slapen. Bovendien ben je verzekerd van een matras die helemaal bij je past en aan al je wensen voldoet.

Zweetvlekken uit het matras verwijderen

Het verwijderen van zweetvlekken uit het matras lastig? Echt niet! Je hebt het zo voor elkaar met eenvoudig keukenzout. Het enige dat je hoeft te doen is de plek opnieuw vochtig maken en het zout erover strooien. Je zal merken dat alles door het zout opgenomen zal worden en de vlek vrijwel geheel uit het matras verwijderd zal zijn. Een schoon matras dankzij oma’s tips dus.

Bloedvlekken uit het matras verwijderen

Het verwijderen van bloed uit een matras is een stuk lastiger. Je kunt er het beste maar snel bij zijn. Een van de handige tips om bloed uit een matras te krijgen is het gebruiken van een eenvoudige shampoo en doekje voldoende. Verdun de shampoo in een beker en dep deze op de plek. Waarna het bloed snel uit je matras verwijderd is.

Urinevlekken uit het matras verwijderen

Een urinevlek in je matras is natuurlijk ontzettend vervelend. Die wil je er daarom zo snel mogelijk uit krijgen. Waarvoor je gebruik kunt maken van Soda. Verdun een schepje soda met lauw warm water en dep over de urine vlek. Je zal merken dat de vlek na het drogen van de vlek verdwenen is.

Een schoon matras en frisse geur

Natuurlijk is het ontzettend fijn als een matras weer heerlijk fris ruikt. Om dit voor elkaar te krijgen zijn er verschillende textielreinigers te koop. Die je over het matras spuit. Waardoor het matras gedurende een langere tijd heerlijk blijft ruiken.

Gerelateerde artikelen