5 manieren om je badkamer een luxe uitstraling te geven!

Een luxe badkamer is de ideale plek om optimaal te genieten en ontspannen. Is jouw badkamer niet luxe genoeg en kan het ook wel een make-over gebruiken? Gelukkig zijn er verschillende manieren om een alledaagse badkamer van exclusieve luxe te voorzien. Het mooie is dat dit helemaal niet veel moeite hoeft te kosten. In dit artikel vertellen we hoe je dit kunt bereiken!

1. Lichtplan

De verlichting in een ruimte kan de sfeer maken of breken. Een goed lichtplan is daarom essentieel als je een luxe badkamer wilt realiseren. Daarnaast is goede verlichting natuurlijk ook erg praktisch, want je kunt jezelf dan goed zien als je aan het scheren bent, je haar doet of make-up aanbrengt. In luxe badkamers raden we spots aan, maar warme TL-buizen kunnen ook voor goede verlichting en een mooie sfeer zorgen. Het hangt ook af van de omvang van je badkamer: soms is het beter om meerdere kleine spots te installeren in plaats van één grote lamp.

2. Regendouche

De badkamer is voornamelijk bedoeld om je te wassen en daar moet ook de focus op blijven. Creëer daarom een heerlijke douche-ervaring door een luxe regendouche te installeren. Tegenwoordig zijn er veel vormen, stijlen en afmetingen te verkrijgen, dus er is vast en zeker ook een regendouche die past bij jouw badkamer. Een regendouche heeft niet alleen een grote hoofddouche, maar ook een handdouche. Zo wordt douchen iedere dag een verwen-momentje!

3. Vrijstaand bad

Je moet er wel de ruimte voor hebben, maar een vrijstaand bad is echt een mooie toevoeging in een luxe badkamer. Overweeg het dus zeker als je badkamer groot genoeg is. Er moet namelijk wel voldoende ruimte over blijven om ander badkamermeubilair en planten neer te zetten, zonder dat het geheel te druk en onrustig wordt. Naast een luxueuze uitstraling heeft een vrijstaande badkuip ook het voordeel dat het makkelijk te reinigen en te onderhouden is.

4. Natuursteen en marmer

Natuurstenen zoals marmer stralen luxe uit. Wit warmer is momenteel erg hip en behoort zeker tot de badkamer inspiratie trends van dit moment. Het voordeel van marmer is dat het waterdicht en onderhoudsarm is. Daarnaast heeft het ook een mooie, zachte uitstraling en ziet het er heel chique en klassiek uit. Marmer is daarmee geschikt voor een klassieke, maar ook moderne badkamer. Ook is marmer in veel verschillende kleuren te verkrijgen, dus je kunt gewoon een tint kiezen die goed bij jouw stijl past. De badkamer krijgt dan echt een eigen karakter. Ga je bijvoorbeeld voor wit marmer, dan is dit uitstekend te combineren met zwarte accessoires. Het contrast tussen zwart en wit is erg stijlvol!

5. Kies ruwe en effen materialen

Ruwe materialen zoals bakstenen of andere gesteente zorgen tevens voor een luxe uitstraling in de badkamer. Deze materialen zorgen naast een warme uitstraling ook voor een unieke look. Het is dus een goed alternatief voor keramische tegels zoals marmer. Let er alleen wel op dat je niet elke wand in de badkamer met bakstenen voorziet, want anders gaat het rustgevende effect verloren. Kies bij voorkeur voor grote tegels, want dan lijkt de badkamer meteen een stuk ruimer.

Samenwerking met Baden+

Gerelateerde artikelen