Fins ontwerp in je keuken

Niet alleen jouw recepten zullen bij je gasten in de smaak vallen. Ook qua design blijft er weinig te wensen over zodra jouw tafel eenmaal gedekt is! Is dat wel zo belangrijk dan? Nou, ja. Behoorlijk zelfs. De keuze van het juiste servies getuigt immers van een hele goeie smaak. Het is ook nog eens een perfecte toevoeging aan de sfeer van jullie gezellige samenzijn. En met welk merk kom je nu beter uit de hoek dan met Iittala?

Dit populaire Finse merk verdient zijn sporen al sinds 1881 en heeft sindsdien terecht meerdere prijzen gewonnen en zodoende zijn stempel gedrukt op de wereld van design en esthetiek. Nee, dit zijn geen holle frasen, want met onderstaande voorbeelden van hun uiteenlopende serviezen en producten krijg je een uitgebreid inzicht in hoe uniek dit merk eigenlijk is. We vinden het niet heel raar wanneer je zou denken: een bord is maar een bord en hetzelfde geldt dan voor een glas of schotel. Maar Iittala maakt overal iets heel bijzonders van. Dat zul je zelf snel genoeg zien. Klaar voor enkele voorbeelden? Daar gaan we!

Iittala Origo

De diversiteit van Iittala blijft intact doordat er ook ontwerpers van buitenaf worden aangetrokken. Uiteraard moet de uitstraling wel bij het merk blijven passen, wat betekent dat er buiten de gestelde kaders moet worden gedacht. Neem nou Origo, van de Zwitserse maestro Alfredo Häberli, die zich gewoonweg liet inspireren door de kleuren van een regenboog. Simpel doch treffend, kun je wel zeggen. Zeker aangezien jij nu in staat bent om het gehele kleurenschema van jouw servies samen te stellen. Oftewel, jij vult jouw zorgvuldig gedekte eettafel volledig aan op jouw manier!

Iittala Kastehelmi

Het woord is Fins voor ‘dauwdruppels’. En dat zal je vast niet verbazen zodra je het glazen servies van dit merk ziet. Wederom gaat het om een inspiratie die verbluffend is om zijn eenvoud maar compleet de blik weet te vangen. Met dit schitterende reliëf wordt elke tafel mooier en iedere maaltijd zo’n beetje smakelijker. Oké, in de praktijk misschien niet maar je gaat het haast denken! Ook mooi: je kunt kiezen uit verschillende kleuren of deze zelfs met elkaar combineren. Dat geldt helemaal voor de sfeerlichtjes!

Iittala Birds by Toikka

Niet alle reeksen zijn specifiek ‘praktisch’ te noemen. Zo zijn de Birds by Toikka volledig decoratief. Maar je haalt hier dan ook wel echte blikvangers in huis, die duidelijk gebaseerd zijn op specifieke vogels! Jouw gevederde glazen vrienden staan heel goed op zichzelf, maar misschien wil je er meerdere in huis halen? Zo zijn ze ook niet zo alleen. Echt weer typisch zo’n momentje van: verzamel ze allemaal!

Gerelateerde artikelen