Orde in de garage

Serieus? Is dat niet één grote tegenstelling? Afhankelijk van hoe je werkt misschien wel, ja. Maar wij vinden dat dat helemaal niet zo hoeft te zijn. Een systeem, dat is het eerste wat je nodig hebt wanneer jij je werkplaats (opnieuw) gaat inrichten. Maar je gaat jezelf toch geen regels opleggen? Die bestaan er alleen maar om genegeerd en met voeten getreden te worden! Zeker wanneer er niks of niemand in de buurt is die jou aan je zelf opgelegde eisen houdt, gaat dit zeker weten uitlopen op een mislukking. Dan nog maar liever een rommelige werkplaats, in plaats van eentje die krampachtig netjes wordt gehouden.

Kom op zeg, niet zo dramatisch! Een geordende werkplaats is namelijk precies wat je nodig hebt om al jouw klussen sneller én efficiënter uit te kunnen voeren, ook al heb je al een systeem gebouwd om jouw slordigheid heen. Dus, kop op. Lees hieronder over enkele oplossingen die van jouw werkruimte een geoliede machine maken. En waarin jij natuurlijk volop en naar hartelust met andere geoliede machines aan de slag kunt! Maar dan ook nog eens weet waar je alles precies gelaten hebt.

Gereedschapset

Misschien heb je er al eentje, maar gereedschapsets bestaan er in allerlei soorten en maten. Je hebt van die kleine rechthoekige trommeltjes, maar ook flink uitgebreide kasten met platte lades. Het grote voordeel daaraan is dat de onderdelen allemaal hun eigen plek hebben. In het binnenwerk van iedere lade zitten namelijk vormen die precies aangeven wat er zou moeten komen te liggen.Heb je dat systeem een beetje uit je hoofd geleerd? Dan kun je van jouw gereedschapset haast blindelings de juiste lade opentrekken om te vinden wat je precies zoekt. En laten slingeren is ook nooit meer nodig!

Werkbank

Uiteraard is een werkbank onmisbaar om bijvoorbeeld kleinere reparaties uit te voeren. Maar het juiste model helpt je om jouw werkplaats te verbeteren. Kies er bijvoorbeeld eentje uit met een ladenblok eronder, of handige panelen aan weerszijden. Daar kun je nog allerlei gereedschappen en andere kleine onderdelen handig in kwijt. Zeker met die zijpanelen heb je jouw tools direct in het zicht!

Gereedschapwagen

Toen we het net over de gereedschapset hadden, vergaten we om één nadeel eraan te bespreken. Zo’n ding is namelijk zwaar en niet bepaald mobiel te noemen. Maar dat probleem is heel simpel te verhelpen. Je hoeft alleen maar een model uit te kiezen met wieltjes eronder! Zeker wanneer je een nogal omvangrijke werkplaats hebt. Zo neem jij je gereedschap heel gemakkelijk overal mee naartoe binnen jouw garage! Hoe efficiënt wil je het hebben?

Gerelateerde artikelen